Головна » Корисні статті » Про процес сушіння » Технологія виготовлення пастили

Технологія виготовлення пастили

Сушена паприка кільцями: червона сушена паприка, жовта сушена паприка та зелена сушена паприка

Пастила – це натуральний безглютеновий десерт, популярність якого щороку зростає. Відтак, все більшу і більшу кількість людей, включаючи, домогосподинь, мам у декреті, підприємців, власників ресторанів чи кафе та багатьох інших людей цікавить технологія виготовлення пастили. 
Тож, якщо і ви шукаєте, як зробити пастилу, ви знаходитеся за адресою!
Ми, Академія сушіння, є ресурсом, який навчає всіх бажаючих приготуванню пастили
в домашніх умовах. Залишайтеся з нами і ми розповімо вам всі секрети технології виготовлення цього натурального десерту!

Про види пастили

Існує 2 основні види пастили, зокрема, класична пастила та заварна пастила (або белевська). Найбільш популярною в Україні на сьогодні є саме класична пастила. Вона є тонкою, водночас дуже м’якою та гнучкою, якщо готується правильно із знанням справи. Таку пастилу обожнюють як діти, так і дорослі.

Технологія приготування пастили

Технологія виготовлення пастили полягає у приготуванні пюре з фруктів або овочів, а також його сушінні до досягнення потрібної консистенції. Сушіння пастили відбується із використанням спеціального апарату для сушіння – дегідратора (або простіше – електросушарки). Багато початківців намагаються використовувати духовку для приготування пастили, однак вона не є найкращим варіантом. Пастила приготована у духовці виходить твердою та негнучкою. Також такий спосіб приготування пастили не є безпечним, оскільки сушіння пастили займає до 12 годин, а залишати духовку без нагляду протягом такого часу не є гарним рішенням.

Цікавитеся сушінням продуктів харчування? Долучайтеся до нашого телеграм каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Рецепти пастили

Більшість смаків пастили готуються на основі яблучного пюре. Воно слугує основою для пастили через наявність великої кількості пектину у складі яблук, а це у свою чергу забезпечує гнучкість та цільність пастили. Також яблуко за своїм смаком ідеально сумісне з іншими ягодами та фруктами, що робить пастилу десертом з ідеальним збалансованим смаком.

Якщо ви готуєте пастилу вперше, спробуйте приготувати яблучну пастилу, її вважають класичним видом пастили, а також можна приготувати ягідну пастилу, наприклад, малинову чи полуничну.

Важливо пам’ятати, що правильний рецепт пастили є повністю натуральним. Він не має включати додавання цукру або інших загущувачів (зокрема, агар-агару). Пастила на невеликих домашніх виробництвах чи у невеликих цехах готується виключно із фруктів або овочів. Виключенням є лише йогуртова пастила.

Секрети приготування пастили

1. Для того, щоб пастила вийшла смачною і корисною, важливо обирати свіжі та дозрілі фрукти або овочі. Вони мають бути відібрані з особливою увагою, оскільки смак пастили залежить від якості сировини.

2. Експериментуйте! Приготування пастили в домашніх умовах або на невеликих виробництвах – це захоплюючий і креативний процес.

3. Долучайтеся до нашого безкоштовного телеграм-каналу майстрів пастильє, де ми розповідаємо всі секрети як приготувати пастилу смачною та корисною!

Нехай пастила стане вашим улюбленим десертом, який ви будете готувати з любов’ю та ділитися з родиною та друзями. Смачного!

Сушена морква, цибуля, часник, помідори (томатні фрпси) та солодкий перець на тарілці після сушіння за низьких температур у сушарці (електросушці).
мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Грейпфрутова пастила в сушарці: рецепт та поради

Вітаємо в Академії сушіння! У цій статті ми розповімо, як приготувати грейпфрутову пастилу зі смачною гірчинкою.  Грейпфрут - це один із найпопулярніших фруктів у світі завдяки своїм корисним властивостям та освіжаючому смаку. Однак, як і багато...

Імбирна пастила з м’ятою та лимоном – смачна та корисна для імунітету

Якщо ви любите пастилу та хочете спробувати приготувати цікаву її варіацію, то наш вражаюче смачний рецепт імбирної пастили - це ідеальний вибір для вас. Цей корисний вид ласощів не лише вразить вас своїми смаковими властивостями, а і допоможе...

Пастила з малини в сушарці: Рецепт

Якщо ви шукаєте простий та натуральний ягідний десерт, який допоможе вам задовольнити вашу солодку пристрасть, то пастила з малини - ідеальний вибір! Давайте розглянемо детальніше класичний рецепт малинової пастили в сушарці в домашніх умовах, який...

Морквяна пастила. Готуємо смачну овочеву пастилу з солодким присмаком

Морква - це дуже корисний овоч, що містить велику кількість вітамінів та мінералів. Сьогодні ми поговоримо про те, як можна використати моркву для приготування смачної та корисної морквяної пастили. Що таке моквяна пастила? Морквяна пастила - це...

Йогуртова пастила з полуницею: рецепт

Подобається готувати щось нове та оригінальне у світі пастили? Тоді знайомтеся - йогуртова пастила з полуницею! Пропонуємо вам цікавий рецепт полуничної йогуртової пастили – смачного перекусу, який можна приготувати самостійно. Якщо ви любите...
Пастила: що це таке та чому вона така популярна в 2024?

Пастила: що це таке та чому вона така популярна в 2024?

У світі здорового харчування все більше й більше уваги приділяється споживанню натуральних продуктів та снеків. Одним з таких нових трендових продуктів є пастила. Ці невеликі, натуральні фруктово-ягідні ласощі набувають все більшої популярності....

читати більше
Пастила в домашніх умовах

Пастила в домашніх умовах

Шукаєте нові та оригінальні рецепти у світі домашніх десертів? Пропонуємо вашій увазі натуральний десерт під назвою пастила. Давайте розберемося, що це таке, та як готується пастила в домашніх умовах. Пастила - що це таке? Пастила - це повністю...

читати більше
Чому пастила може скиснути під час сушіння?

Чому пастила може скиснути під час сушіння?

Пастила - це натуральний смаколик, який вже тривалий час відомий і популярний серед прихильників фруктових десертів та корисного харчування. Вона має гнучку текстуру і неповторний смак, який робить її улюбленим десертом для багатьох людей. Процес...

читати більше