Головна » Рецепти » Пастила » Пастила з винограду: рецепт в сушарці

Пастила з винограду: рецепт в сушарці

Пастила з винограду – це солодкий натуральний десерт на кожен смак. Важко уявити, що такий вид корисних ласощів можна готувати вдома, але насправді це зовсім не складно. У цій статті ми представимо вам рецепт пастили з винограду та поділимося всіма тонкощами її приготування.

Яку приготувати виноградну пастилу?

Для приготування смачної пастили з винограду спочатку відберіть свіжі, незіпсовані ягоди винограду та ретельно їх промийте. Якщо ви хочете отримати рівномірний колір пастили з винограду ми рекомендуємо пропустити ваш виноград через шнековий соковитискач. Альтернативним варіантом у разі відсутності шнекового соковитискача, є проварювання винограду протягом 3-5 хвилин із додаванням невеликої кількості води, та подальше перетирання через сито, так ваше пюре з винограду отримає ще більш яскравий фіолетовий колір, а пастила буде м’якою. Якщо ви не віддаєте перевагу жодному з цих методів, можливе і звичайне подрібнення винограду у блендері.

Паралельно з підготовкою винограду слід запекти яблука, та зробити однорідне пюре них. Далі обидва види пюре: яблучне та виноградне і змішайте у єдину рівномірну масу.

Розлийте отриману масу на піддон для сушіння та встановіть низьку температуру сушіння на рівні 45 градусів Цельсія та час сушіння на рівні 12 годин. Так ви отримаєте незабутню смакову насолоду під назвою виноградна пастила.

Хочете створювати найкращу пастилу, фріпси, джерки та інші сушені продукти? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Пастила з винограду

Вікторія з Академії Сушіння
Виноградна пастила - це смачний та корисний десерт, який можна з легкістю приготувати в сушарці. Вона має неповторний смак та аромат винограду.
Час підготовки 1 година
Час сушіння 12 години
Загальний час 10 години
Страва Десерт, Перекус
Кухня Світова
Порції 5
Калорії 70 ккал

Обладнання

  • Дегідратор
  • Блендер
  • Шнековий соковитискач

Інгредієнти
  

  • Яблука
  • Виноград

Інструкція
 

Підготовка інгредієнтів

  • Відберіть свіжі яблука, ретельно їх промийте, наріжте на частини та видаліть серцевину.
  • Після цього необхідно піддати яблука термічній обробці для подальшого приготування яблучного пюре. Ви можете запікати їх у духовці або тушкувати в каструлі до досягнення м'якого стану. Ми віддаємо перевагу запіканню яблук у духовці на противені під фольгою при температурі 180℃ протягом 40 хвилин із додаванням невеликої кількості води.
    Нарізані яблука на противені на половину прикриті фольгою для подальшого запікання для виробництва пастили з яблучним пюре
  • Поки готуються яблука потрібно підготувати виноград. Промийте його ретельно та пропустіть через шнековий соковитискач для отримання гладкого пюре без шкірок та кісточок.
    Альтернативним варіантом є проварювання винограду протягом 3-5 хвилин для розмякшення його шкірок, а також отримання пюре яскравого кольору пюре. Після проварювання пюре слід процідити через сито.
  • Зробіть однорідне фруктове пюре із ваших запечених чи тушкованих яблук та виноградного пюре. Дуже важливо досягти гладкої маси готового пюре, аби отримати однорідну текстуру вашої пастили.
    Рекомендовані пропорції пюре: 50% пюре з винограду та 50% пюре з яблук.
    Рекомендований обсяг пюре на піддон із діаметром 39 см - близько 500 гр (250 гр пюре з винограду та 250 гр яблучного пюре).

Налаштування сушарки та заливання пюре

  • Підготуйте піддони свого дегідратора, перш ніж заливати пюре для пастили. Змастіть кожен піддон краплею олії без запаху. Це допоможе запобігти прилипанню пастили до поверхні піддону. Рекомендуємо використовувати кокосову олію або олію виноградних кісточок.
  • Акуратно розлийте ваше пюре на підготовлені піддони дегідратора і рівномірно розподіліть його по поверхні.
  • Встановіть температуру сушіння в вашому дегідраторі на рівні близько 45 градусів та час сушіння на рівні 12 годин.

Перевірка готовності

  • Перевірте готовність вашої пастили. Вона не має бути липкою на дотик та має легко зніматися з піддону. За необхідності продовжіть сушіння на 1-2 години.
  • Зніміть готову пастилу з піддонів і наріжте на шматочки зручного розміру. Рекомендується використовувати чисті продезинфіковані ножиці. Потім скрутіть кожен шматочок у зручну форму для зберігання і споживання. Зберігайте пастилу в сухому і прохолодному місці.
Ключове слово Виноградна пастила рецепт, Пастила з винограду, Рецепт пастили з винограду, Рецепти пастили в сушарці

Виноградна пастила – це чудовий десерт, який легко приготувати вдома. Вона не тільки задовольнить вашу солодку потребу, але і подарує вам незабутній смак винограду. Не забудьте спробувати цей рецепт і порадувати себе та своїх близьких цією смаколиком.

мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Пастила з обліпихи в сушарці

Пастила з обліпихи - це натуральний вид ласощів, що готується у сушарці. Вона має неповторний смак і аромат, який підкорює поціновувачів цієї чудової осінньої ягоди. При цьому вона не містить штучних барвників та консервантів, що робить її ідеальним...

Кавова пастила: рецепт, який обов’язково підкорить ваші смакові рецептори!

Кавова пастила - це унікальна пастила, які поєднує у собі аромат кави та ніжність пастили. Вона стала популярною в останні роки завдяки своєму неповторному смаку та аромату кави. У цій статті ми розглянемо, що таке пастила з кавою та рецепт кавової...

Гранатова пастила в дегідраторі

Гранатова пастила – дивовижне поєднання смаку та користі для здоров'я. Гранатову пастилу, яка приготовлена за правильними пропорціями, обожнюють як діти, так і дорослі, особливо у зимовий період, коли організм просто вимагає вітамінів! У цій статті...
Пастила груша-пармезан на тарілці у формі трубочок та розочок.

Пастила грушева с сиром пармезан та дорблю. Смакує до кави!

Якщо ви шукаєте оригінальний та незвичайний рецепт приготування пастили, то рецепт грушевої пастили з сиром пармезан та/або дорблю – це саме те, що вам потрібно! У цій статті ми розповімо, як приготувати цей гурманський смаколик до кави у домашніх...

Абрикосова пастила в сушарці

Абрикосова пастила - це натуральний фруктовий десерт, відомий своїм ніжним та легким смаком. Він подобається як дітям, так і дорослим.  За правильною технологією, цей унікальний смаколик виготовляється лише зі свіжих абрикосів та яблук, без...
Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Такого ви ще не куштували! Спробуйте приготувати пастилу з квітками кульбаби, яка буде не тільки смачною, а й неймовірно виглядатиме на столі! Ексклюзивний рецепт пастили з кульбабами від Академії сушіння дозволить вам насолодитися новим...

читати більше
Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Рецепт пастили "Ягідний морс" — це чудова ідея для приготування смачної та корисної пастили в домашніх умовах. Він відмінно підійде для любителів натуральних солодощів, які цінують високий вміст вітамінів та мінералів у своєму раціоні.Як приготувати...

читати більше
Пастила з шампанським в дегідраторі: рецепт від Академії сушіння

Пастила з шампанським в дегідраторі: рецепт від Академії сушіння

Пастила з шампанським від Академії сушіння – це елегантний та вишуканий десерт, який поєднує в собі неповторний присмак шампанського з ніжною текстурою пастили. Рецепт приготування пастили із шампанським -  не простий, він особливий, адже ми...

читати більше