Головна » Корисні статті » Про сушені продукти » Що таке муфтики та як їх готують?

Що таке муфтики та як їх готують?

Віднедавна муфтова пастила, або, як її ще називають, муфтики, швидко завойовує популярність серед шанувальників корисних десертів і натуральних продуктів. Однак для багатьох цей новий вид солодощів досі залишається загадкою.

У цій статті ми детальніше розглянемо, що таке муфтики, у чому їхня унікальність, як вони відрізняються від класичної меренги (бізе) і кому цей хрусткий та легкий десерт може сподобатися.

Що таке муфтики?

Муфтики (або муфтова, заварна пастила) — це кондитерський виріб, створений на основі фруктово-ягідного пюре із додаванням збитого білка. Для стабілізації маси використовують цукор або натуральні підсолоджувачі, що дозволяє отримати легкий, хрусткий десерт. Як і класична пастила, муфтики готуються шляхом сушіння у дегідраторі (сушарці). Проте, на відміну від класичної пастили, муфтики виготовляються порційно та мають повністю суху і хрустку текстуру.

Завдяки згаданій технології приготування шляхом сушіння, муфтики мають довгий термін зберігання, залишаючись смачними й ароматними. 

Хочете готувати найсмачнішу муфтову пастилу? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Чим муфтики відрізняються від звичайної меренги (бізе)?

Муфтики та бізе (меренга) мають схожість у використанні збитих білків, проте суттєво відрізняються за технологією приготування, текстурою та кінцевим результатом.

Меренгу зазвичай випікають, що надає їй легкості та м’якості всередині, але з хрусткою скоринкою зовні. Натомість муфтики готуються методом сушіння, що робить їх повністю сухими та хрусткими по всій поверхні й всередині.

Також муфтики містять фруктово-ягідне пюре, яке надає їм природного смаку та кольору, тоді як меренга на безе — це здебільшого білок і цукор, що створюють нейтральний солодкий смак.

Чому варто спробувати муфтики та кому вони сподобаються?

Муфтики — це не тільки смачно, але й корисно. Вони мають натуральний склад, тривалий термін зберігання та приємну текстуру, яка припаде до смаку і дітям, і дорослим.

До того ж, муфтики можна готувати вдома, експериментуючи з різними фруктами та спеціями для отримання унікальних смакових поєднань.

Цей десерт підходить для тих, хто цінує натуральні продукти, прагне здорового харчування та любить насолоджуватися корисними перекусами без зайвих калорій.

Хочете навчится готуватим муфтики самостійно? Запршуємо на наш курс із приготування муфтиків у сішарці! Запис вже відтрито!

Композиція з малинової пастили у формі роз та рогаликів, прикрашена листочками із шпинатної зеленої пастили - красива та оригінальна подача, яка вразить своєю витонченістю та незвичайністю.
мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Шпинатна пастила

Шпинатна пастила є однією з найбільш унікальних та корисних видів пастили, який ви можете спробувати. Це вид десертів, який поєднує у собі ніжність пастили та корисні властивості шпинату. Пастила зі шпинату може слугувати чудовим перекусом в дорогу...

Кавова пастила: рецепт, який обов’язково підкорить ваші смакові рецептори!

Кавова пастила - це унікальна пастила, які поєднує у собі аромат кави та ніжність пастили. Вона стала популярною в останні роки завдяки своєму неповторному смаку та аромату кави. У цій статті ми розглянемо, що таке пастила з кавою та рецепт кавової...

Пастила з малини в сушарці: Рецепт

Якщо ви шукаєте простий та натуральний ягідний десерт, який допоможе вам задовольнити вашу солодку пристрасть, то пастила з малини - ідеальний вибір! Давайте розглянемо детальніше класичний рецепт малинової пастили в сушарці в домашніх умовах, який...

Пастила з винограду: рецепт в сушарці

Пастила з винограду - це солодкий натуральний десерт на кожен смак. Важко уявити, що такий вид корисних ласощів можна готувати вдома, але насправді це зовсім не складно. У цій статті ми представимо вам рецепт пастили з винограду та поділимося всіма...

Пастила з дині та бананів з волоськими горіхами

Робити смачні та корисні ласощі завжди було справжнім мистецтвом. А одним із найвишуканіших дарів природи є фрукти, які можуть стати основою для створення смачних десертів. У цій статті ми познайомимо вас із пастилою з дині та бананів з волоськими...
Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Такого ви ще не куштували! Спробуйте приготувати пастилу з квітками кульбаби, яка буде не тільки смачною, а й неймовірно виглядатиме на столі! Ексклюзивний рецепт пастили з кульбабами від Академії сушіння дозволить вам насолодитися новим...

читати більше
Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Рецепт пастили "Ягідний морс" — це чудова ідея для приготування смачної та корисної пастили в домашніх умовах. Він відмінно підійде для любителів натуральних солодощів, які цінують високий вміст вітамінів та мінералів у своєму раціоні.Як приготувати...

читати більше
Пастила з шампанським в дегідраторі: рецепт від Академії сушіння

Пастила з шампанським в дегідраторі: рецепт від Академії сушіння

Пастила з шампанським від Академії сушіння – це елегантний та вишуканий десерт, який поєднує в собі неповторний присмак шампанського з ніжною текстурою пастили. Рецепт приготування пастили із шампанським -  не простий, він особливий, адже ми...

читати більше