Головна » Рецепти » Трави » Натуральні чаї із сушарки: 5 рецептів та інструкція приготування

Натуральні чаї із сушарки: 5 рецептів та інструкція приготування

Сучасний ринок пропонує безліч варіантів чаїв, але все більше людей обирають натуральні продукти, приготовані власноруч. Один із таких способів створити корисний і смачний напій — використовувати дегідратор для приготування натуральних чаїв з висушених фруктів, ягід та трав.

У цій статті ми розглянемо переваги таких чаїв, формулу приготування власного чаю та вкінці поділимося п’ятьма унікальними рецептами чаїв із сушарки від Академії сушіння.

Переваги натуральних чаїв

Корисність

Натуральні чаї зберігають в собі всі корисні речовини, які містяться у свіжих фруктах та травах. Вони не містять штучних ароматизаторів, барвників чи консервантів.

Екологічність

Використовуючи дегідратор для приготування чаїв, ви підтримуєте екологію, адже зменшуєте кількість упаковок, які зазвичай використовуються для фасування магазинних чаїв.

Індивідуальний підхід

Приготування чаїв у домашніх умовах дозволяє експериментувати з інгредієнтами, створюючи напої, які максимально відповідають вашим смаковим уподобанням.

Як приготувати чай в дегідраторі?

Щоб створити власний унікальний чай, скористайтеся наступною формулою:

1. Оберіть основу

Для приготування чаю можна використовувати різні основи, які мають складати близько 55% загальної маси чаю. Ви можете обрати:

  • Трав’яну основу: сушена м’ята, листя смородини, листя малини, листя вишні, листя ожини.
  • Чайну основу: іван-чай, чистий зелений чай, чистий чорний чай.

2. Додайте фрукт

Фрукти надають чаю солодкого смаку та додаткових корисних властивостей. Ви можете вибрати з таких варіантів: пастила смородинова чиста, сушена полуниця, сушені хвостики полуниці, сушені яблука або ж екзотичний ананас або персик. Фрукти складають до 30% маси чаю.

3. Додайте цитрус

Цитруси додають напою свіжості та легкого кислуватого відтінку. Спробуйте додати: сушений лимон, сушений лайм, сушений апельсин, сушений мандарин або шкірки мандаринів. Цитруси складають до 10% маси чаю.

4. Додайте квіти для запаху

Квіти надають чаю вишуканого аромату та естетичного вигляду. Ви можете обрати: сушену шипшину, сушену липу, сушену розу, лаванду. Квіти складають до 5% маси чаю.

Таким чином, ви отримаєте чай, де основа складає 55%, фрукти — 30%, цитруси — 10%, а квіти для запаху — 5%.

Хочете створювати найкращу пастилу, фріпси, джерки та інші сушені продукти? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Процес приготування

  1. Підготовка інгредієнтів: Фрукти, ягоди та трави слід ретельно помити і нарізати тонкими скибочками.
  2. Сушіння: Викладіть підготовлені інгредієнти на лотки дегідратора і висушуйте згідно з інструкціями до вашого пристрою. Зазвичай, фрукти та ягоди сушаться при температурі 45-55°C протягом 9-14 годин, а трави — при 35-40°C протягом 2-6 годин.
  3. Зберігання: Після сушіння інгредієнти слід зберігати у герметичних контейнерах, щоб вони не втратили своїх властивостей і аромату.

Рецепти натуральних чаїв

1. Затишний мандариновий

Інгредієнти: сушена м’ята, сушені дольки мандарину, сушена шкірка мандарину, шматочки яблучних фріпсів або «зефірних яблук», шматочок палички кориці, бадьян.

2. Імбирно-цитрусовий

Інгредієнти: сушена м’ята, сушені шкірки імбиру, сушені дольки мандарину, апельсинові фріпси.

3. Тропічний

Інгредієнти: сушена м’ята або натуральний зелений чай, сушений персик, сушені ананасові фріпси, шматочки яблучних фріпсів або «зефірних яблук», сушена роза.

4. Домашній ягідний мікс

Інгредієнти: сушена м’ята, сушена ціла малина, сушена ціла смородина, сушені хвостики полуниці, сушені зелені «хвостики» полуниці, шматочки яблучних фріпсів або «зефірних яблук», сушені листи смородини або малини.

5. Лавандова смородина

Інгредієнти: сушена лаванда, сушена пастила із чистої смородини зі шкірками, сушені рози, сушені хвостики полуниці, сушена м’ята.

Підсумок

Приготування натуральних чаїв у домашніх умовах — це чудова можливість насолоджуватися корисними і смачними напоями, експериментувати з різними інгредієнтами та створювати унікальні смаки. Використовуючи дегідратор, ви можете бути впевнені в якості та натуральності вашого чаю. Спробуйте наші рецепти і насолоджуйтеся ароматами та користю натуральних чаїв!

Цікавитеся сушінням продуктів харчування у сушарці? Та виготовленням пастили, джерок, фріпсів тта інших сушених продуктів? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Йогуртова пастила з абрикосами: рецепт

Подобається готувати щось нове та оригінальне у світі пастили? Тоді знайомтеся - йогуртова пастила з полуницею! Пропонуємо вам цікавий рецепт полуничної йогуртової пастили – смачного перекусу, який можна приготувати самостійно. Якщо ви любите...
Смачнанатуральна пастила, приготована в домашніх умовах у сушарці, без додавання цукру та консервантів у форму конусів

Як зробити пастилу в сушарці? Рецепт пастили

Шукаєте рецепт пастили та бажаєте дізнатися, як приготувати пастилу в домашніх умовах? Не шукайте далі! У цій статті ми розкажемо вам про технологію приготування пастили та покажемо, як зробити пастилу в сушарці. Перевірений рецепт пастили...

Пастила з кокосовим молоком

Пастила з коксовим молоком  в сушарці - це десерт, який точно припаде до смаку усім любителям кокосу, а також любителям натуральних десертів. Ласування кокосовою пастилою може підняти настрій і надати Вам багато позитивних емоцій. Нижче ми надамо...

Рулетики на основі бананової пастили з фініковою пастою та горіхами

Солодкі десерти завжди радують нас своїм смаком та приносять радість всій сім'ї. Але часто ми стикаємося з дилемою: як приготувати смачний десерт, що був би не лише смачним, але й корисним? Одним із найкращих варіантів є рулетики з фініковою пастою...

Грейпфрутова пастила в сушарці: рецепт та поради

Вітаємо в Академії сушіння! У цій статті ми розповімо, як приготувати грейпфрутову пастилу зі смачною гірчинкою.  Грейпфрут - це один із найпопулярніших фруктів у світі завдяки своїм корисним властивостям та освіжаючому смаку. Однак, як і багато...
Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка або цукіні в сушарці – це чудова закуска для тих, хто шукає легкі та корисні альтернативи традиційним чипсам.  Без додавання олії, вони зберігають натуральний смак овочів, залишаючись низькокалорійним варіантом перекусу. Кабачки та...

читати більше
Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Такого ви ще не куштували! Спробуйте приготувати пастилу з квітками кульбаби, яка буде не тільки смачною, а й неймовірно виглядатиме на столі! Ексклюзивний рецепт пастили з кульбабами від Академії сушіння дозволить вам насолодитися новим...

читати більше
Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Рецепт пастили "Ягідний морс" — це чудова ідея для приготування смачної та корисної пастили в домашніх умовах. Він відмінно підійде для любителів натуральних солодощів, які цінують високий вміст вітамінів та мінералів у своєму раціоні.Як приготувати...

читати більше