Головна » Рецепти » Цукати » Цукати з гарбуза: смачний рецепт в сушарці

Цукати з гарбуза: смачний рецепт в сушарці

Осінній сезон асоціюється із яскравими кольорами і, звісно ж, смачними стравами з гарбуза. Зокрема, такою стравою є ароматні та смачні цукати з гарбуза

У цій статті ми представимо для вас найкращий класичний рецепт цукатів з гарбуза, які точно здивують вас і ваших близьких. Ми розкажемо про інгредієнти, процес приготування гарбузових цукатів та надамо декілька корисних порад та інших ідей для вас, зокрема ми представимо ідею приготування цукатів з гарбуза без цукру!

Що таке цукати з гарбузу?

Цукати з гарбуза – це солодкий десерт, що нагадує цукерку, та виготовляється зі свіжого гарбуза. Цей смаколик має гарний аромат, а також приємну текстуру. Для виготовлення цукатів з гарбузу в домашніх умовах спочатку гарбуз нарізають на невеликі кубики або смужки. Потім ці шматочки гарбуза піддають проварюванню 2-3 рази в цукровому сиропі, який може містити додаткові інгредієнти, такі як лимон, апельсиновий сік і цедра апельсина, а також спеції.

Після проварювання гарбузові цукати залишають на певний час у сиропі, щоб гарбуз вбрав аромат і смак всіх інгредієнтів. Після цього цукати розкладають на противень або сітки електросушарки, де вони висушуються протягом декількох годин. Коли цукати стають достатньо сухими, їх можна присипати цукровою пудрою та подавати на стіл або упаковувати в красиву упаковку для подарунків.

Останнім часом цукати з гарбузу стали по-особливому популярним десертом завдяки своєму неповторному солодкому смаку та аромату. Це чудовий спосіб використати врожай гарбузів та приготувати смачні ласощі для родини та друзів.

Детальна покрокова інструкція приготування цукатів з гарбуза представлена нижче.

Цікавитеся сушінням? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Цукати з гарбуза

Вікторія з Академії Сушіння
Цукати з гарбуза - це чудовий спосіб насолодитися відчуттям осені та смаком гарбуза з ароматними спеціями. Цей вид солодощів легко готується і ідеально пасує до чашки чаю чи кави. Спробуйте наш рецепт вдома та додайте трохи осіннього затишку до свого життя.
Час приготування 16 години
Загальний час 16 години
Страва Десерт, Перекус
Кухня Світова
Порції 5
Калорії 90 ккал

Обладнання

  • Дегідратор необов'язково

Інгредієнти
  

  • Гарбуз 1 кг
  • Цукор 500 гр
  • Апельсин 2-3 шт
  • Лимон 1 шт
  • Кориця, бад'ян, гвоздика за бажанням

Інструкція
 

Підготовка інгредієнтів

  • Візміть свіжий гарбуз, ретельно промийте його та очистіть від шкірки
  • Наріжте гарбуз на крупні кубики розміром 2*2*2 см або 3*3*3 см. Підготуйте спеції.
  • Перекладіть все в каструлю разом із спеціями, засипте цукром та залиште на 5-6 годин, поки гарбуз дасть сік.
  • Вичавіть сік з трьох крупних апельсинів та зберіть цедру (обов'язково лише верхній помаранчевий шар апельсину без білого, аби він не давав гірчинку), а також вичавіть сік половини лимона. Сік лимона допомагає зберегти яскравий колір цукатів.
  • Після того, як гарбуз дав свій сік, додайте до каструлі вичавлений апельсиновий сік, цедру, а також лимонний сік та прокип'ятіть все протягом 2-3 хвилин.
  • Прокип'ятіть гарбуз вдруге протягом 2-3 хвилин і знову залиште охолождуватися. Також рекомендовано повторити цикл проварювання та охолодження і втретє.
  • Вийміть гарбуз, покладіть на сито, аби стекла зайва волога. Цукровий сироп з соком, що залишився, можна перелити в окрему тару та використовувати як доданок до млинців або чаїв.

Сушіння цукатів

  • Після цього гарбузові цукати слід просушити. Сушіння цукатів можливо на пергаменті при кімнатній температурі, в духовці, або, найкращим варіантом є сушіння із використанням електросушарки протягом 2-4 годин за температури 50 градусів.
  • Покладіть сітки для сушіння на піддони вашого дегідратора та рівномірно викладіть гарбузові цукати на піддон.
  • Увімкність сушарку 3-4 години при температурі 50 градусів Цельсія.
  • Після висушення цукатів обваляйте їх у дрібному цукрі або в цукровій пудрі змішанній із кукурудзяним крохмалем (пропорції цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю 2:1)
  • Для зберігання цукатів без цукрової пудри слід перекладати кожен шар цукатів пергаментним папером.
Ключове слово Гарбузові цукати, Рецепт цукатів з гарбузу, Цукати із гарбуза рецепт

Зараз, коли у вас є найкращий рецепт цукатів з гарбуза, ви можете спробувати їх вдома і порадувати себе та близьких справжньою смакотою. 

Які інші ідеї та рецепти існують для сушіння гарбуза у дегідраторі (електросушці) ?

Існує багато цікавих і смачних рецептів для сушіння гарбуза у дегідраторі. Ось декілька наших рецептів для вас:

Цукати із гарбуза без цукру

Такий десерт не залишить байдужим жодного прихильника здорового харчування! Після сушіння цукати з гарбуза без цукру виходять в міру солодкі! До речі, саме вони представлені на фото вище. Покровий рецепт представлений ТУТ.

Пастила гарбузова з апельсиновим соком

Приготуйте яблучно-гарбузове пюре із додаванням апельсинового соку (за бажанням) і сушіть його протягом 10-12 годин при температурі 45 градусів Цельсія. Така пастила смакуватиме вам та вашим близьким! Покроковий рецепт гарбузової пастили ТУТ.

Бажаємо, аби вам смакувало!

мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Морквяна пастила. Готуємо смачну овочеву пастилу з солодким присмаком

Морква - це дуже корисний овоч, що містить велику кількість вітамінів та мінералів. Сьогодні ми поговоримо про те, як можна використати моркву для приготування смачної та корисної морквяної пастили. Що таке моквяна пастила? Морквяна пастила - це...

Пастила з персиків в сушарці

Пастила з персиків – це смачний вид пастили, який не тільки тішить смакові рецептори, а й наповнює атмосферу ароматом літа. Вона не містить штучних консервантів, барвників, глютену та лактози, що робить її чудовим вибором для тих, хто стежить за...

Екзотична пастила з драгонфрутом: смачний рецепт

Пастила з драгонфрутом - це смачний тропічний десерт, який можна легко приготувати в домашніх умовах, використовуючи сушарку. У центрі уваги цього десерту - фрукт з незвичайною назвою "драгон", відомий своїм яскравим зовнішнім виглядом. У цій статті...

Як сушити груші в сушарці? Рецепт сушених груш

Сушені груші - це смачний і здоровий спосіб збереження цього сезонного фрукту. За допомогою сушарки ви можете легко зберегти смак і корисні властивості груш, щоб насолоджуватися ними протягом усього року. У цій статті ми розглянемо, як сушити груші...

Пастила з хурмою: рецепт з хурмою

Сезонні фрукти та овочі - це завжди радість для майстра-пастильє. І звісно, хурма, не є виключенням!   Як тільки розпочинається сезон цього смачного та корисного фрукту майстри-пастильє одразу починають шукати ідеї, що приготувати із хурмою, зокрема...
Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка або цукіні в сушарці – це чудова закуска для тих, хто шукає легкі та корисні альтернативи традиційним чипсам.  Без додавання олії, вони зберігають натуральний смак овочів, залишаючись низькокалорійним варіантом перекусу. Кабачки та...

читати більше
Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Ексклюзив від Академії сушіння. Пастила з кульбабами. Найгарніша, вражає всіх!

Такого ви ще не куштували! Спробуйте приготувати пастилу з квітками кульбаби, яка буде не тільки смачною, а й неймовірно виглядатиме на столі! Ексклюзивний рецепт пастили з кульбабами від Академії сушіння дозволить вам насолодитися новим...

читати більше
Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Пастила “Ягідний морс” в сушарці: рецепт без цукру

Рецепт пастили "Ягідний морс" — це чудова ідея для приготування смачної та корисної пастили в домашніх умовах. Він відмінно підійде для любителів натуральних солодощів, які цінують високий вміст вітамінів та мінералів у своєму раціоні.Як приготувати...

читати більше