Головна » Рецепти » Сушені ягоди » Як сушити черешню в сушарці?

Як сушити черешню в сушарці?

Сушені фрукти є популярною та здоровою закускою, яку можна приготувати вдома. Одним із найароматніших та смачних сухофруктів є сушена черешня. У цій статті ми розповімо, як правильно сушити черешню в сушарці, щоб отримати смачний і корисний продукт.

Сушена черешня – це чудова закуска, яка може використовуватися як самостійний перекус або в різних рецептах і додаватися до випічки або коктейлів. Після сушіння вони стають ідеальним джерелом смаку черешень і джерелом поживних речовин протягом усього року.

Переваги сушіння черешні в сушарці

Переваги сушіння черешні в дегідраторі очевидні: це швидкий та легкий спосіб зберігання ягід, що дозволяє зберегти більшість корисних речовин.

Які переваги має використання дегідратора або електросушки над духовкою для сушіння фріпсів з полуниці?

Перш за все, дегідратори забезпечують більш однорідне сушіння черешні, тому що повітря розподіляється рівномірно по всій поверхні завдяки спеціальній системі циркулювання повітря. У духовці ж, на противагу, повітря не розподіляється рівномірно. Це може призвести до непередбачуваних наслідків: нерівномірного сушіння, втрати вітамінів через надмірне нагрівання, погіршення смаку та якості черешень, або навіть перегорання окремих частинок. Наприклад, деякі шматочки можуть перегоріти, а інші залишаться сирими.

Для ідеального результату дуже важливо, аби черешні не пересушилися та недосушилися. Адже пересушені черешні будуть несмачними та дуже твердими, а недосушені, натомість, можуть легко зіпсуватися через надлишок вологи.

Хочете сворювати найкращі фріпси, пастилу, джерки та інші сушені продукти? Долучайтеся до нашого телеграм каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Друга перевага дегідратора полягає в тому, що він забезпечує більш контрольований процес сушіння. Дегідратори мають температурний режим, який можна налаштувати відповідно до ваших потреб, що дає змогу забезпечити оптимальну температуру для правильного сушіння черешні. Це дозволяє досягти найкращого результату в термінах якості та смаку сушених ягід черешні.

Дегідратори також забезпечують найбільш зручний та безпечний процес сушіння. Немає потреби в постійній перевірці та перемішуванні черешні, що сушиться, тому ви можете займатися іншими речами, поки черешня перетворюється на корисний смаколик.

Як правильно сушити черешню?

Покрокова інструкція як сушити черешню від Академії сушіння – найкращого ресурса про дегідратацію продуктів харчування, представлена нижче.

Сушена черешня на тарілці, отримана завдяки правильному сушінню в сушарці

Сушені черешні в сушарці

Вікторія з Академії Сушіння
Сушена черешня - дуже смачний десерт для любителів ягід та натуральних смаколиків! За нашою інструкцією сушена черешня в сушарці виготовляється без додавання жодних цукрів чи консервантів.
Час підготовки 1 година
Час сушіння (орієнтовно) 16 години
Загальний час 15 години
Страва Десерт, Перекус
Кухня Світова
Порції 5
Калорії 80 ккал

Обладнання

  • Дегідратор

Інгредієнти
  

  • Черешня

Інструкція
 

Підготовка черешні

  • Оберіть дозрілі, свіжі та солодкі черешні. Якість черешні має велике значення для отримання якісних сушених ягід. Використовуйте лише свіжі, цілі ягоди без ознак пошкоджень або псувань.
    Свіжа соковита черешня - запорука ідельних сушених черешень
  • Перш за все, перед сушінням черешню слід ретельно промити. Занурте ягоди в холодну воду та злегка перемішайте, щоб видалити будь-які залишки пилу. Потім промийте черешню під проточною водою, щоб усі забруднення були повністю видалені.
    Після промивання черешню слід обсушити. Для цього найкраще використовувати паперові рушники або м'яку кухонну серветку. Головна мета - видалити надлишкову вологу, оскільки вона може ускладнити процес сушіння.
  • Далі потрібно вийняти кісточки з ваших черешень. Для цього розріжте кожну ягоду навпіл та вийміть кісточку. Ви також можете виймати кісточки і за допомогою спеціального пристрою для виймання кісточок та залишати ягоди цілими для сушіння.

Сушіння в дегідраторі

  • Покладіть сітки для сушіння на піддони вашого дегідратора.
  • Розташуйте ваші половинки черешні на сітках сушарки, розклавши її рівномірно. Якою стороною розкладати ягоди на сітку сушарки - вибор за вами. Це не впливає на якість готових сушених черешень. Однак, за нашим досвідом, ягоди краще викладати шкіркою вниз, а розрізом ягоди до верху, адже так готові ягоди швидше висихатимуть та менше прилипатимуть до сітки.
    Соковиті половинки черешні без кісточок розташовані на сітці дегідратора для подальшого сушіння. Метод сушіння черешень в сушарці дозволяє зберегти її природний смак, аромат та корисні властивості.
  • Встановіть температуру сушарки на 45 градусів Цельсія і включіть її на 16-22 години до повного висушення черешні.
    Готова сушена черешня на сітці сушарки

Зберігання і споживання

  • Після сушінння черешні мають нагадувати ізюм за структурою, тобто вони не мають бути пересушеними та твердими. Вони можуть зберігатися в сухому місці в контейнері з герметичною кришкою при кімнатній температурі до 5-6 місяців. У вакуумі та прохолодному місці можливе зберігання і до 10-12 місяців.
    Висушена в сушарці черешня в банці під вакуумною кришкою для подальшого зберігання

Примітки

Вибір температури та часу сушіння у конкретно вашому випадку залежить від багатьох факторів: кількості піддонів, які сушаться одночасно, температури та вологості повітря у приміщенні, де стоять ваші сушарки, ягід, які ви сушите (цілі чи половинки, великі чи дрібні ягоди) тощо. В будь-якому випадку ми рекомендуємо сушіння за максимально низьких температур - 45 градусів Цельсія, аби ваші ягоди зберегли всі поживні речовини та не потемніли у процесі сушіння. Однак, якщо ви виробляєте сушені ягоди у промислових масштабах із одночасним сушінням багатьох піддонів (15-20) - ви можете збільшити температуру сушіння до 55 градусів, аби сушіння ягід не затягнулося на більше 20 годин та ваші ягоди, врешті, не зіпсувалися. Час сушіння варіюється у проміжку 14-24 години.
Ключове слово Сушена черешня, Сушені черешні, Черешня в сушарці, Як сушити черешню

Які інші ідеї та рецепти існують для сушіння черешні у дегідраторі (електросушці) ?

Займатися сушінням продуктів харчування – це постійна творчість і відкриття нових смакових поєднань. Ось кілька наших ідей та рецептів з черешнею, які можна спробувати приготувати в сушарці:

Пастила з черешні

Приготуйте фруктове пюре на основі черешні та запечених яблук і сушіть його протягом 10-12 годин при температурі 45 градусів Цельсія.

Черешня з шоколадом

Занурте вашу сушену черешню в розтоплений темний шоколад та залиште його затвердіти. Це додасть солодкості та смаку шоколаду до вашої черешні.

Сушена черешня з мигдалем

Перед сушкою до цілої черешні можна додати шматочок мигдаля. Це дозволить створити справжній поживний десерт та перекус.

Пастила з черешні та полуниці

Приготуйте фруктове пюре на основі черешні, полуниці та запечених яблук і сушіть його протягом 10-12 годин при температурі 45 градусів Цельсія.

Не забувайте долучатися до нашого телеграм каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, або до інших соціальних мереж, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Як сушити кавун у сушарці?

Для багатьох людей кавун – це сезонне задоволення, яке зникає після закінчення літа. Проте, що робити, якщо ви бажаєте насолоджуватися яскравим смаком кавуну протягом усього року? Відповідь проста – фріпси (чіпси) з кавуна! Фріпси з кавуна (або...
Полуничні фріпси та полунична пастила у формі розочок - естетична композиція на тарілці

Полуничні фріпси: що це таке та покроковий рецепт приготування

Полуниця - смачна, соковита та ароматна ягода, яку ми звикли їсти влітку. Проте, що робити, якщо ви бажаєте насолоджуватися яскравим смаком полуниці протягом усього року? Відповідь проста - полуничні фріпси! Полуничні фріпси (або чіпси) - це тонкі...

Як сушити вишні в сушарці?

Якщо ви любите вишні, то маєте знати, що ця ягода містить багато корисних вітамінів та мінералів. Але якщо вишні сушаться неправильно, то можуть втратити багато своїх корисних властивостей. В цій статті ми розповімо вам, як сушити вишні в сушарці...

Як сушити диню в сушарці?

Сушіння фруктів є одним з найпопулярніших способів збереження їх на тривалий термін. Одним з таких фруктів є диня. Сушена диня - це смачна та здорова закуска, яка може задовольнити вашу солодку або фруктову потребу в будь-який час. У цій статті ми...

Натуральні чаї із сушарки: 5 рецептів та інструкція приготування

Сучасний ринок пропонує безліч варіантів чаїв, але все більше людей обирають натуральні продукти, приготовані власноруч. Один із таких способів створити корисний і смачний напій — використовувати дегідратор для приготування натуральних чаїв з...
Натуральні чаї із сушарки: 5 рецептів та інструкція приготування

Натуральні чаї із сушарки: 5 рецептів та інструкція приготування

Сучасний ринок пропонує безліч варіантів чаїв, але все більше людей обирають натуральні продукти, приготовані власноруч. Один із таких способів створити корисний і смачний напій — використовувати дегідратор для приготування натуральних чаїв з...

читати більше
Як сушити малину в сушарці?

Як сушити малину в сушарці?

Сушена малина - це чудовий спосіб насолодитися смаком літа будь-якої пори року. Вона гарно підходить для приготування десертів, каш та для додавання до йогурту або трав'яних чаїв. У цій статті ми розповімо вам, як сушити малину в сушарці так, щоб...

читати більше
Як сушити кавун у сушарці?

Як сушити кавун у сушарці?

Для багатьох людей кавун – це сезонне задоволення, яке зникає після закінчення літа. Проте, що робити, якщо ви бажаєте насолоджуватися яскравим смаком кавуну протягом усього року? Відповідь проста – фріпси (чіпси) з кавуна! Фріпси з кавуна (або...

читати більше