Головна » Рецепти » Фріпси » Як сушити помідори в сушарці? Сушені помідори

Як сушити помідори в сушарці? Сушені помідори

Жовті та червоні томатні фріпси (чіпси) зі спеціями

Відмінним способом збереження помідорів на зиму є їх сушіння в сушарці. З використанням електросушки, ви можете не тільки зберегти корисні властивості цього овоча, але також приготувати з нього смачні сушені помідори або, як їх ще називають, томатні чіпси (фріпси). У нашій статті ми розповімо вам, як сушити помідори в сушарці, рецепт сушених помідор зі спеціями, як зберігати готові сушені томати та поділилися з вами кількома нашими іншими ідеями та техніками сушіння помідорів. 

Що таке сушені помідори (томатні чіпси)?

Сушені помідори або томатні чіпси (фріпси) – це смачна закуска, що готується шляхом тривалого сушіння за низьких температур свіжих, тонко нарізаних томатів (помідорів). Сушені томати мають насичений смак та аромат, які підкреслюються під час процесу сушіння. Такі чіпси можна вживати як самостійну закуску, додавати до салатів, паст, піци та багатьох інших страв. Вони також є корисним джерелом вітамінів та антиоксидантів. Зробити сушені томати вдома легко – треба лише знати правильний рецепт, та як правильно сушити томати, а також мати свіжі помідори та дегідратор (сушарку).

Жовті та червоні томатні фріпси (чіпси) зі спеціями на сітці сушарки

Цікавитеся сушінням продуктів у сушарці та хочете створювати найкращу пастилу, фріпси, джерки? Долучайтеся до нашого телеграм-каналу та чату майстрів-пастильє у телеграмі, де ми обмінюємося досвідом та ділимося найкращими порадами!

Жовті та червоні томатні фріпси (чіпси) зі спеціями - ідеальна закуска для вашого столу. Використовуючи сушарку для правильного сушіння помідор, ми зберігаємо всю природну смакову палітру та корисні властивості помідорів.

Як сушити помідори в сушарці

Вікторія з Академії Сушіння
Сушені помідори мають неповторний смак та аромат, які важко описати словами. Якщо ви так само, як і ми, любите сушені томатні чіпси (фріпси), то ми радимо вам дізнатися, як правильно сушити томати в сушарці в домашніх умовах.
Час підготовки 30 хвилини
Час сушіння 8 години
Загальний час 8 години 30 хвилини
Страва Перекус

Обладнання

  • Дегідратор
  • Слайсер для рівномірного нарізання

Інгредієнти
  

  • Томати 3 кг
  • Спеції за бажанням
  • Оливкова олія за бажанням

Інструкція
 

Підготовка помідорів до сушіння в сушарці

  • Відберіть свіжі, зрілі помідори середньої величини. Уникайте перезрілих помідорів та тих, що мають ознаки псування.
    Свіжі, стиглі та соковиті жовті та червоні томати - ідеальні для сушіння фріпсів з томатів
  • Промийте помідори, видаліть зелену плодоніжку та обсушіть їх.
  • Наріжте ваші помідори на кружечки або пластинки товщиною близько 6-7 мм.
  • Якщо хочете, щоб смак чіпсів з помідорів став ще насиченішим, спробуйте додати свої улюблені спеції! Але памʼятайте, що коли помідори сушаться, їх смакові властивості концентруються, так само концентруються і смаки спецій. Тому важливо - не додавайте багато спецій, щоб не зіпсувати смакові якості томатів. Аналогічно із сіллю, якщо ви вирішили її додати - додавайте її обережно, щоб не пересолити.
    Ми пропонуємо використовувати такі спеції як часник, базилік або суміш італійських трав.
  • Покладіть сітки для сушіння на піддони вашої елекросушки. Якщо ви не маєте сіток - використовуйте пергаментний папір. Це запобігає потраплянню частинок томатів під час сушіння в моторний відділ сушарки.
  • Розташуйте ваші нарізані томати на сітках сушарки, розклавши їх в один шар.
    Тонкі слайси однакової товщини червоних та жовтих помідорів зі спеціями розташовані в один шар на сітці сушарки для подальшого сушіння та виготовлення фріпсів з помідор.
  • Встановіть температуру сушіння на рівні 50 градусів Цельсія і включіть її на 8-10 годин до повного висушення помідорів.
  • Перевірте готовність ваших фріпсів з томатів. Вони не мають бути вологими та гнучким. За необхідності продовжіть сушіння на 1-2 години.
    Жовті та червоні томатні фріпси (чіпси) зі спеціями на сітці сушарки. Використовуючи сучасну технологію сушіння, ми зберігаємо всю природну смакову палітру та корисні властивості помідорів.
  • Після сушіння ваші сушені томати мають бути сухим та крихкими. Вони можуть зберігатися в сухому місці в контейнері з герметичною кришкою при кімнатній температурі до 8-9 місяців. У вакуумі та прохолодному місці можливе зберігання і до 10-12 місяців.
    Сушена морква, цибуля, часник, помідори (томатні фрпси) та солодкий перець на тарілці після сушіння за низьких температур у сушарці (електросушці).

Примітки

Пам`ятайте, що ви можете сушити одночасно різні овочі, їх смаки та аромати не будуть змішані.
Ключове слово Томатні фріпси, Фріпси з помідор, Як правильно сушити помідори в сушарці, Як сушити помідори

Сушені помідори – це прекрасний спосіб збереження цього корисного та ароматного овоча. Сушіння помідорів у сушарці – це простий та швидкий спосіб отримати смачні сушені помідори. 

Використовуйте сушені томати для готування різноманітних страв, таких як піца, паста або салати. Вони можуть також бути використані як закуска або додані до супів. Сушені помідори мають концентрований смак та аромат, тому вони можуть додати неповторний смак вашим стравам.

Морква, цибуля, томати, перець і часник після сушіння в сушарці

Рецепти сушених томатів в сушарці

Займатися сушінням продуктів харчування  – означає постійно експерементувати та віднаходити цікаві смакові поєднання. Ось 4 наші ідеї та рецепти сушених томатів, які можна спробувати приготувати в сушарці:

Класичні сушені томати

Просто наріжте томати тоненькими колечками, розкладіть на сітку сушарки та сушіть протягом 8-10 годин при температурі 55-60 градусів Цельсія.

Кольорові томати

Використовуйте помідори різних сортів та кольорів для більшої варіативності. Наприклад, помідори з жовтою шкіркою та помідори “черрі” дадуть вашим сушеним помідорам різноманітний смак та колір.

Сушені томати зі спеціями

Перед викладенням нарізаних кружечками томатів на сітку присипте кожне колечко спеціями, наприклад, базилік, орегано або розмарин. Цей спосіб додасть класичним томатом цікавого глибокого смаку.

Сушені томати зі спеціями та сиром

Для цього рецепту, збризніть томати однією краплею оливкової олії, присипте свіжим мітко нарізаним базиліком та додайте натертого сиру пармезану.

Що ще можна робити з томатами в дегідраторі?

 Якщо Ви думаєте, що сушені чіпси (фріпси) з помідорів – це єдине, що можна зробити з томатами в дегідраторі, то ми маємо для Вас чудову новину! Ви можете приготувати різноманітні смачні томатні страви, використовуючи той самий дегідратор. Зокрема, з допомогою дегідратора можна приготувати кулінарні шедеври, такі як:

– томатна пастила;
– томатно-гарбузова пастила з сиром пармезан;
– сушений томатний соус;
лляні хлібці з томатами та часником – рецепт ТУТ;
– сушені томати для борщу;

та безліч всього іншого! Шукайте всі рецепти у нас!

Хлібці з насіння льону з томатами

Що ще можна робити з томатами в дегідраторі?

 Якщо Ви думаєте, що сушені чіпси (фріпси) з помідорів – це єдине, що можна зробити з томатами в дегідраторі, то ми маємо для Вас чудову новину! Ви можете приготувати різноманітні смачні томатні страви, використовуючи той самий дегідратор. Зокрема, з допомогою дегідратора можна приготувати кулінарні шедеври, такі як:

– томатна пастила;
– томатно-гарбузова пастила з сиром пармезан;
– сушений томатний соус;
лляні хлібці з томатами та часником – рецепт ТУТ;
– сушені томати для борщу;

та безліч всього іншого! Шукайте всі рецепти у нас!

 Висновок

Отже, тепер Ви знаєте, як правильно сушити помідори в дегідраторі! Не забувайте, що сушені томати – це не тільки чудовий смак, але й корисний продукт, який зберігає в собі багато вітамінів та мінералів. А якщо Ви експериментуєте зі спеціями, то кулінарні можливості стають майже необмеженими! Сушені помідори – це чудовий перекус, а також додаток до салатів, піци, пасти, супів та багатьох інших страв. Отож, увімкність свій дегідратор та експериментуйте зі своїми улюбленими продуктами! Бажаємо Вам смачних та корисних кулінарних шедеврів!

Нам дуже приємно, якщо ми змогли допомогти Вам створити вдома смачні та корисні сушені помідори. Дуже чекаємо на ваші відгуки та коментарі!

мікс сушених фруктів

Ваша Академія Сушіння

Більше статей з цієї категорії

Сушена паприка кільцями: червона сушена паприка, жовта сушена паприка та зелена сушена паприка

Як сушити перець?

Сушений перець - це смачний і корисний інгредієнт для багатьох страв, а сушіння перцю в сушарці - простий і ефективний спосіб зберегти його унікальний смак та аромат. Ви можете використовувати сушену паприку, так само як і свіжу, в різних рецептах...

Як сушити лимон в сушарці? Рецепт фріпсів з лимона

Лимони - це не тільки чудовий інгредієнт для багатьох страв та напоїв, але і важливе джерело вітамінів та антиоксидантів. Однак, іноді ми купуємо більше лимонів, ніж потребуємо, і вони можуть зіпсуватися. У таких випадках варто знати, як сушити...
Цибуля висушена в сушарці - ідеальна спеція до всіх страв

Як сушити цибулю в сушарці?

Сушіння цибулі в сушарці - це чудовий спосіб зберегти її на тривалий термін та забезпечити себе смачними і ароматними приправами протягом року. Сушіння дозволяє зберегти всі властивості цибулі і використовувати її у різних кулінарних стравах. У цій...
Сушена морква на зиму

Як сушити моркву в сушарці? Сушена морква на зиму

Сушена морква - це чудовий спосіб зберегти поживні речовини цього овочу на зиму і мати до неї доступ у якості спеції у будь-який момент. У цій статті ми розповімо вам про те, як сушити моркву в сушарці, щоб ви могли насолоджуватися нею як взимку,...

Як сушити мандарини в сушарці? Фріпси з мандарин

Сушіння мандарин – це чудовий спосіб не лише зберегти свіжість та смак цього унікального святкового фрукту на тривалий час, але також відкрити їх по-новому в сезон. У цій статті ми розглянемо способи сушіння мандарин в сушарці, як правильно сушити...
Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка в сушарці: Рецепт хрусткої закуски

Фріпси з кабачка або цукіні в сушарці – це чудова закуска для тих, хто шукає легкі та корисні альтернативи традиційним чипсам.  Без додавання олії, вони зберігають натуральний смак овочів, залишаючись низькокалорійним варіантом перекусу. Кабачки та...

читати більше
“Бананові листи” в сушарці

“Бананові листи” в сушарці

"Бананові листи"  – це унікальний варіант як сушити банани в сушарці, який дозволяє отримати дуже гарні та естетичні тонкі сушені листи з бананів, що сповнені смаку та корисних властивостей. Вам не потрібен спеціальний досвід, щоб приготувати...

читати більше
Новорічний вінок із цитрусових фріпсів своїми руками

Новорічний вінок із цитрусових фріпсів своїми руками

Сезон різдвяних та новорічних свят - це час, коли кожен із нас прагне зробити свій дім теплим і затишним. І, здається, ніщо не може краще передати атмосферу свята, ніж святковий новорічний віночок! А особливо гарно буде виглядати святковий...

читати більше